Vilken mjukvara krävs för att köra Greppa Programmering?

Greppa Programmerings snabbhet och prestanda, inklusive att se på videor, är beroende av skolans bandbredd, åldern på datorn och hur snabb den är samt vilken webbläsare som används. Om ett nätverk samtidigt används av tunga bandbreddsapplikationer, som till exempelvideo-samtal eller tunga filöverföringar, så kan det finnas mindre bandbredd tillgängligt för Greppa Programmering. En bandbredd på minst 2 Mb samt en internetanslutning krävs för att använda Greppa.

• Windows XP, Vista, Windows 7, Windows 8 och Apple Mac OS X 10.6 eller högre stöds med ett minimum av:
  • Grafikkort och monitor som klarar av hög färginställning och en skärmupplösning på 1024 x 768
  • Safari på iPad
  • X86 processor med en hastighet på 1.60 Gigahertz (Ghz) eller motsvarande.
  • 512 Megabyte (MB) RAM minne (1 Gigabyte för Windows Vista och Windows 7)
  • Ljudkort
  • Högtalare och/eller hörlurar (hörlurar rekommenderas då Greppa Programmering används på flera datorer samtidigt).