Hur skapar jag en genväg till Discovery Education Espresso på en dator?

1. Ta fram mejlet med er skolas specifika länk till Espresso.
  2. Högerklicka på länken. Välj Kopiera genväg.
  3. Högerklicka någonstans på datorns skrivbord och välj Klistra in genväg.
  4. Nu syns en ikon på skrivbordet. Den har namnet LinkAccess….
    Högerklicka på ikonen och välj Byt namn. Förslagsvis döper du den till Espresso.
  5. Genvägen är nu klar. Om du dubbelklickar på ikonen kommer du direkt till startsidan när du är på skolan.

Om inte Kopiera genväg finns som alternativ:

1. Ta fram mejlet med er skolas specifika länk till Discovery Education Espresso.
  2. Högerklicka på länken. Välj Kopiera länkadress eller liknande.
  3. Högerklicka någonstans på datorns skrivbord och välj Nytt och sedan Genväg.
  4. Högerklicka i rutan och välj Klistra in.
  5. Klicka på Nästa.
  6. Namnge genvägen. Förslagsvis döper du den till Discovery Education Espresso.
  7. Klicka på Slutför.
  8. Genvägen är nu klar. Om du dubbelklickar på ikonen kommer du direkt till startsidan när du är på skolan.