Hur registrerar jag och aktiverar jag mina elever när det gäller Stjärnsvenskabiblioteket?

Har du Stjärnsvenskabiblioteket grupplicens så går det att skapa grupper för elever utan att de behöver logga in med sina e-postadresser.

• Gå till Användare. Fyll i Klass/gruppnamn, lägg till lärare och välj Grupptyp Öppen licensgrupp F-3. Klicka sen på Nästa.

• Välj läromedel och klicka på Nästa.

• Fyll i elevernas förnamn.  Lägg in mellanslag, komma, semikolon, radbrytning eller tab för att separera dem. Varje namn i gruppen måste vara unikt. Finns det flera elever med samma förnamn i gruppen, kan du t.ex. lägga in första bokstaven i elevens efternamn direkt efter förnamnet utan något mellanslag. Klicka sen på Nästa.

• Kontrollera så uppgifterna stämmer och klicka sen på Bekräfta.

• Klicka sen på din nya grupps namn under Användare:

• Nu får du upp en sida där du kan lägga till en direktlänk som ikon eller favorit på dina elevers enheter.

• Klicka på länken så kommer du till en lista med elevernas namn. Den här sidan kan du sedan lägga som favorit eller ikon på dina elevers enheter. För att sedan komma in på läromedlet klickar eleverna på sitt namn.