Hjälp när du ska förnya dina digitala licenser:

Är det dags att förnya era digitala licenser? Här har vi listat våra vanligaste frågor och svar:

Vill du göra en ny beställning av dina utgående licenser:

• Direkt via Liber Online? Då kan det tex se ut så här under "Läromedel" i Liber Online.:

Orange markering betyder att någon licens är på väg att gå ut. Börja med att gå till fliken

"Användare". Välj därefter tillhörande grupp. Nu väljer du administratör i den aktuella gruppen.

+ Lägg till NY bild som visar där man skapar grupp när man har befintliga läromedel (med tre nya gröna knappar)

Nu har du kommit in i din grupp och kan börja med att ta bort de licenser som går ut:

Efter det så väljer du Lägg till läromedel och Välj lärare enligt info i den gröna rutan.

• Gå du via en återförsäljare, tex Läromedia? Då gör du först din beställning via Läromedia som vanligt och följer sedan stegen ovan.

2. Har du redan har gjort en beställning och har fått ditt leveransmail:

• Då följer du också instruktionen ovan. Om du inte är beställare av licenserna på skolan, kontakta då den på er skola som har gjort beställningen, som kan tilldela dig licenserna enligt ovan:

3. Om det i stället gäller läromedel som du förnyar med kod, tex Lärarwebbar, Lärarhandledning och nedladdningsbart material:

• Gå in i Liber Online på fliken "Min sida", klicka knappen på "Aktivera med kod" och skriv in den länk du fått i ditt aktiveringsmail.

4. Vill du ha mer hjälp: Kontakta Kundservice:

• Länk till kontaktsida för Kundservice. Eller ring oss på telefon 08-690 90 00
    Vi har öppet helgfria vardagar kl. 08.00-16.00. Stängt Torsdagar kl. 09.00-10.30.