Hur registrerar jag och aktiverar jag mina elever när det gäller Espresso och Stjärnsvenskabiblioteket?

När du som lärare har fått en licens på en grupplicens av Espresso eller Stjärnsvenska loggar du in på online.liber.se och går till fliken Licenser där du finner ditt läromedel. Först behöver du skapa en grupp och välja ett namn till gruppen. När det är gjort så klickar du på gruppnamnet och på Hantera licenser och användare. Skriv in förnamn och efternamn för varje elev. E-postadressen är valfri, om du lämnar fältet tomt skapas en e-postadress av systemet*.
Klicka på Spara när du är klar. Du behöver inte fylla i alla elever på en gång, de licenser som inte är aktiverade kan användas senare inom samma abonnemangsperiod.
Du kan även ändra uppgifterna i efterhand. Sedan delar du ut läromedlet till eleverna genom att trycka på Kopiera länk till elevversion.
Välj sedan att klistra in det i ett mejl till eleven/eleverna (datorn eller läsplattan har kvar länken i minnet) eller så hjälper du eleverna genom att lägga in länken som favorit eller genväg på deras dator eller läsplatta.

* Om du senare vill förnya för samma elever och inte angett en personlig e-postadress så försvinner de upparbetade resultaten.