Skapa grupper

Som administratör eller lärare kan du skapa en grupp som du kan tilldela ett eller flera läromedel.

Det här gör du genom att klicka på Användare i menyn upptill och sedan på knappen Skapa grupp.

Du fyller i namnet du vill att gruppen ska ha under Klass/gruppnamn, och vilken lärare det ska vara. Vill du lägga till mer än en lärare så går det att göra i ett senare skede när gruppen är skapad. Om du vill kan du också fylla i vilket läsår och typ av grupp detta är.

Du kan redan nu lägga till vilka läromedel gruppen ska ha tillgång till. Det kan du även göra i ett senare skede när gruppen redan är skapad. Klicka på Nästa så kommer du till steget för att välja vilka elever du vill ha med i gruppen. En elev kan vara med i en eller flera grupper på Liber online. Finns de inlagda sedan tidigare kan du välja dem bland de befintliga. Finns de inte i någon grupp du har sedan tidigare så fyller du i deras e-postadresser och bjuder in dem.

Efter att du klickat på Nästa behöver du Bekräfta och sedan är gruppen skapad. Nu hittar du gruppen under din sida för användare. Vill du göra förändringar i gruppen kan du göra det genom att klicka på gruppens namn och sedan tilldela gruppen nya licenser eller lägga till nya användare, såväl elever som lärare