Liber Sfi Digital - Hur fungerar ordboken?

Ordboken är aktiv i alla lektioner förutom lektioner tillhörande Kurs A.

Ord som har en översättning i ordboken är svagt understrukna i texterna. Klicka på ordet så får du en förklaring av ordet, en synonym, och ibland en bild. För vissa översättningar kan eleven genom att klicka på Mer information se exempelmeningar och grammatisk information (ordböjningar). Eleven kan även få ordet uppläst på svenska för att höra hur det uttalas.
Lärare styr vilket språk som elevens ordbok är inställd på, detta görs genom att välja modersmål-språk för varje elev på sidan Elever och klasser. Inställning kan även göras via Ändra elev. Det finns stöd för Svenska och nio andra språk.