Välkommen
Logga in

Kan man dela upp elever så att inte alla lärare ser alla elever?

Lärare kan växla mellan att se hela skolans klasser och att endast se sina egna klasser. Vi rekommenderar att man använder det sistnämnda då man endast ser de elever som man ansvarar för. Lärare som skapat en klass följer automatiskt den klassen. Lärare måste dock manuellt följa de klasser de ansvarar för. Detta görs via Elever och klasser där det längst ner i en klass finns en knapp där det står Gå med i klass.
En lärare som börjar följa en klass får notiser från de elever som ingår i klassen. Detta visas under Elever och Klasser genom en blå ikon (se nedan). Lärare kan stänga av notiser från vissa elever om de vill, genom att klicka på ikonen som då blir röd.

Skärmdump för Elever och Klasser med blå ikon