Vilka elever får jag notiser ifrån?

By default får lärare notiser från de elever som tillhör en klass som läraren följer/är med i.

Som lärare börjar man följa en klass via sidan Elever och klasser - genom att klicka på Gå med i knapp för vald klass. (alternativt kan en annan lärare lägga till dig som lärare i klassen).

Om en lärare slutar följa en klass så slutar läraren även prenumerera på klassens elevers notiser.

En lärare kan även själv helt styra vilka elever som hen vill få notiser ifrån. Detta görs via sidan Elever och klasser, via notis-ikon vid varje elev. Genom att klicka på denna ikon kan läraren bestämma själv om notiser skall skickas eller inte.
Blå ikon = Notiser skickas
Röd ikon = Notiser skickas inte

En lärare som följer en elev får dessa notiser:

• När elev lämnat in en inlämningsuppgift
  • När elev gjort klart ett kapitel
  • När elev gjort klart ett kapiteltest

Vissa notiser skickas alltid till en lärare:

• Alla elever i lärarens läxa har gjort klart läxan
  • Påminnelse om att lärarens tidsinställda läxa avslutas inom 24h.
  • Elev har kommenterat blogginlägg (blogginlägg som lärare publicerat)